Cum am reinceput sa cred in comunitati la Digital Parents Talks

Mereu mi-am dorit sa traiesc intr-o comunitate mica si conectata cu adevarat. Un spatiu in care sa iesi fara teama si sa te simti integrat, important, util. Un loc in care sa vezi chipuri si concepte familiare, in care sa te regasesti si in care sa intalnesti suficient de multe persoane si idei astfel incat sa beneficiezi de toate darurile comunicarii, interactiunii si schimbului de experiente si abordari.

Parca mai mult ca oricand, acum, cand tehnologia pare ca ne fura din abilitatile sociale, avem nevoie de relatii adevarate, autentice si pline de semnificatie. Parca cu cat stam mai mult cu ochii si gandurile in telefonul mobil, cu atat ne e mai dor de senzatia aia de bine pe care ti-o da o strangere de mana, o imbratisare sau pur si simplu o privire aprobatoare. Poate de aceea ne si inscriem in sute de grupuri pe retelele sociale. Ne cautam un grup, un trib, o comunitate, o familie. Ne cautam prieteni sau pur si simplu oameni cu care
sa impartim o bucata din ceea ce ne place, ne pasioneaza, ne infurie sau ne doare.

Ma tot gandesc ca am scris deja doua paragrafe si nu am respectat regulile de optimizare a unui articol. Ce bine! Inseamna ca intalnirea de sambata trecuta, Digital Parents Talks- editia a 8-a, chiar a functionat. M-a facut sa ma gandesc la comunitati, acesta fiind chiar subiectul evenimentului la care au participat in jur de 70 de bloggeri parinti, adusi impreuna de Ana Nicolescu si Lavinia Pavel de la Parenting PR, doua femei pasionate de ceea ce fac si care si-au propus astfel sa contribuie la constructia unei lumi mai bune pentru generatiile viitoare.
A fost prima data cand am participat la intalnirile Digital Parents Talks si se pare ca am nimerit tocmai bine: am descoperit un grup frumos, deschis, plin de idei si foarte activ, in care mi-am gasit rapid un loc si care mi-a activat o multime de intrebari: Ce vreau sa fac cu blogul meu? Ce sunt dispusa sa imi asum? Cat de mult din viata mea personala sunt pregatita sa expun? Ce bariere mentale am? Cum imi doresc sa ma pozitionez? Ce comunitate mi-as dori sa construiesc? Ce as avea de oferit unei comunitati? De ce e importanta o comunitate, pana la urma?
Sunt inca la inceput cu aventura mea in blogging si nu vreau sa raspund rapid. Imi voi permite sa “take my time”. Ce stiu sigurĀ este ca, de data aceasta, fata de anii in care am lucrat in presa, principalul reper voi fi eu. Voi scrie despre lucrurile in care eu cred, despre provocarile si despre bucuriile mele si ale celor din jur. Voi construi acest blog in jurul invatarii continue in toate aspectele vietii mele: parenting, dezvoltare personala, profesie, relatii, sanatate. Si ma bucur ca am atatea oportunitati de invatare si ca mi se deschid atatea usi frumoase.
Sambata am invatat despre comunitati si personal branding de Ioana Chicet Macoveiciuc, Diana Ghinda si Evelina Necula si am facut primii pasi in SEO alaturi de Lavinia Pavel, al carei stil direct, sigur si pragmatic ma fascineaza. Na, oi fi eu creativa si visatoare, dar am si o pasiune pentru matematica, ca si Google. Am aflat multe lucruri noi, dar in principal am simtit la evenimentul acesta.
Va multumesc, dragi bloggeri pentru ca m-ati primit in acest grup fantastic! Avem multe de zis si sunt convinsa ca impreuna ne vom face auziti si vom transmite mai mult, mai profund, mai “complet”.
Eu, de sambata, am reinceput sa cred in comunitati!
PS: La multi ani, Digital Parents Talks! Primul an este doar inceputul unei frumoase calatorii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *