Ce inseamna o familie zen?

Daca la primul copil am analizat vreo 2000 de nume din lumea intreaga, iar la al doilea restul disponibil pe planeta si credeam ca a fost greu, nu vreti sa stiti cum a fost sa aleg numele Familia Zen  pentru blogul meu.

Cei dragi au fost testati pana la epuizare cu zeci de variante, neuronii mei au incins straturile atmosferei din localitate, iar tastatura s-a tocit de la atatea cautari. Si travaliul asta ar fi continuat si acum, dar, ca si la nastere, cand copilul decide momentul venirii pe lume, site-ul meu a venit cand a vrut, pe 1 noiembrie 2017, pur si simplu, fara nici o avertizare si spre marea bucurie a rudelor si prietenilor, ca au scapat de consiliere de brand.

Si acum, sa va povestesc cum s-au cunoscut. Cum cine? “Familia” cu “Zen”. Pai….de cand a aparut blogul meu, acum vreo 6 ani parca, multe lucruri s-au intamplat, iar visul cel mai drag care s-a implinit si care este pe primul loc si azi a fost acela de a forma o familie. Iar de cand am format-o, drumul pe care am mers a dus mereu intr-o anumita directie, pe care, dupa luni de cautari, nu am reusit s-o denumesc altfel decat ZEN.

Si nu in sensul propriu al cuvantului, pentru ca nu suntem budisti, ci mai degraba in sensul de atitudine, viziune, abordare  ceva mai relaxata asupra vietii si a familiei, in care autenticitatea si trairea in prezent sa fie principiile de baza, alaturi de calm, bucurie, manifestarea emotiilor si daruirea iubirii in toate formele ei.

O familie zen nu inseamna, cel putin nu pentru mine, sa fim mereu linistiti, rabdatori, pozitivi, organizati, sa folosim numai cuvinte alese sau sa nu ne enervam niciodata. Ba din contra. Inseamna sa fim liberi, sa fim noi insine si sa reusim, la final de zi sau de saptamana, sa simtim ca am fost in echilibru, ca dupa nori am aprins soarele, dupa furie am lasat linistea sa ne cuprinda in bratele ei moi, dupa cearta am stiut sa ne impacam. Ca dupa o zi “proasta”, am ales sa construim una “desteapta”.

Familia zen e despre alegeri personale si de trupa, despre a alege sa fim cat mai mult prezenti in prezent, sa ne iubim pe noi insine cu totul si sa oferim iubire in jur, despre a alege sa acceptam ca uneori gresim si despre a  invata din greseli.

Familia zen e despre libertate,  incredere in fortele proprii si  incredere unul in celelalt, dar si despre incercari nenumarate de a reusi, pas cu pas, zi dupa zi, sa fim mai buni, sa facem mai bine.

Familia zen e despre grija. Si despre atentie, intuitie, munca multa si eforturi constiente de a reveni mereu la drumul pe care ni-l dorim, chiar daca uneori simtim ca ne-am dus prea departe.

Familia zen e imperfecta. E ciudata. E normala. E simpla. Si extrem de complicata. Noi suntem si tindem sa fim o astfel de familie. Si vrem sa ne iasa din ce in ce mai bine. Sa invatam si poate, uneori, sa inspiram.

Ne bucuram sa impartasim din experientele noastre. Bun venit in vizita la Familia ZEN.

 

 

2 Replies to “Ce inseamna o familie zen?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *