Bona, copilul care plange in carucior si…. 10 vouchere cu 70% reducere la conferinta Anei Muntean despre atasament

10 vouchere pentru cititorii www.familiazen.ro

Intai vad caruciorul, e un model frumos si interesant. Pe masura ce ma apropii, vad doi gemeni infofoliti in caruciorul special pentru ei. Au cam un an si ceva. Fetita plange incet. I se zaresc doar ochii in lacrimi si ii aud suspinele. Instant, simt un nod in gat. Cea care impinge caruciorul vorbeste la telefon. Ma gandesc fara sa vreau ca probabil este

bona lor. Ne intersectam pe aleea stramta din parc. Nu pare a vorbi despre ceva urgent. Nu interactioneaza deloc cu copilul. Fetita plange mai tare. Din ce in ce mai tare, fara pauze. Peste vreo 5 minute, ne intalnim din nou. Cea mica plange in gura mare. Femeia vorbeste in  continuare la telefon la fel de relaxata ca si mai devreme, desi plansul copilului s- a intensificat. Nu vreau sa cred ca e mama lor. Nu pare sa aiba nici o reactie. Iar daca noua ni se par putine 5 minute, pentru un copil care plange neconsolat, 5 minute inseamna foarte mult. 

Ii zic cat pot de calm: “vedeti ca plange copilul langa dumneavoastra…”. Incepe sa tipe, sa imi zica sa mi vad de treaba mea, ca e treaba ei, ca ia uite ce tupeu pe mine. Apoi ii spune indignata persoanei de la telefon cum am deranjat-o eu. Dar cu copilul tot nu vorbeste.

Am ramas sa ma uit dupa ea. A continuat sa impinga caruciorul si sa vorbeasca la telefon, dar a iesit din parc. Fetita a continuat sa planga.

Oare acea femeie este figura de atasament a acelor copii?

Oare ea este cea care le construieste acum modelul de a se raporta la viata? Pentru intreaga viata?

Oare se poate face ceva pentru ca ai nostri copii sa sufere mai putin?

Oare noi, parintii, bunicii, bonele, rudele, vecinii, cei care ingrijim copiii unde gresim?

Si cum am putea face sa alegem persoanele potrivite care sa ne ajute in ingrijirea copiilor?

Oare cum am putea sa cream un model sanatos in care copilul sa se simta iubit, valorizat, auzit si mai presus de toate, in siguranta?

La astfel de intrebari si altele asememea sper sa gasesc raspuns alaturi de alti parinti/care givers si de prof. Ana Muntean, la conferinta dedicata atasamentului, din 17-18 februarie.

Timp de 10 zile, cititorii acestui blog beneficiaza de 10 vouchere cu o reducere de 70% la taxa de inscriere. Tot ce aveti de facut este sa scrieti “Familia Zen” atunci cand completati formularul de inscriere de aici.

One Reply to “Bona, copilul care plange in carucior si…. 10 vouchere cu 70% reducere la conferinta Anei Muntean despre atasament”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *